Zwanger na een miskraam

Van angst en stress naar vertrouwen en verbinding

Kwaliteit en deskundigheid

Als therapeut (MSc.) en paramedicus begeleid ik al jarenlang vrouwen tijdens en na de zwangerschap.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Begeleiding wordt deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Begeleiding op maat

Samen kijken we naar wat jij nodig hebt. Daar stem ik mijn begeleiding op af: 100% maatwerk.

Ik weet hoe het voelt!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jou te helpen.

Herken je dit?

Checken, checken en nog eens checken!

Heb ik bloedverlies? Voel ik me nog zwanger? Wanneer voelde ik de baby voor het laatst bewegen? Je blijft voor je gevoel maar controleren of alles nog goed gaat. Dit is zo vermoeiend.

Schuldgevoelens

Je merkt dat je prikkelbaar bent en snel boos. Je hebt er last van dat je snel geïrriteerd bent. Dit is heel vervelend!

Mijn gevoelens zijn zo gemixt!

Je ervaart een wervelstorm aan emoties: Blijdschap en verdriet, angst en vertrouwen, hoop en vrees. Al deze gevoelens kunnen naast elkaar bestaan en dat is behoorlijk verwarrend.

Ik voel me futloos, somber en kan nergens meer van genieten.

Een zwangerschap na verlies kost veel energie. En is echt een andere ervaring dan een onbezorgde zwangerschap. Je  merkt dat je weinig puf hebt voor andere dingen naast het hoognodige. Zal dit overgaan?

Eerst zien dan geloven!

Familie en vrienden zijn ontzettend blij voor je. Ze sturen kaartjes en geven cadeautjes. Maar jij hebt daar helemaal geen behoefte aan. Want wat als het wéér misgaat. Niemand lijkt je echt te begrijpen.

De tijd kruipt voorbij!

Het verlangen om een gezonde baby in je armen te houden is zo groot. Tegelijkertijd is er angst om ook dit kindje te verliezen. Deze 9 maanden lijken eindeloos te duren.

De eerste 1000 dagen!

Je gedachten en gevoelens schieten alle kanten op, een rollercoaster aan emoties. Je had je verheugd op een volgende zwangerschap en nu het zover is merk je dat je angstig bent. Spanning en stress maken het moeilijk om te genieten van deze nieuwe zwangerschap.

Het is eng om je opnieuw te verbinden, want je wilt de pijn en het verdriet niet nog een keer voelen. Tegelijkertijd is dat voor het kindje in je buik juist héél belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat de ontwikkeling van je kindje in de eerste 1000 dagen (vanaf het moment van bevruchting tot de 2e verjaardag) ontzettend belangrijk is. Deze periode bepaalt voor een groot deel de latere fysieke en mentale gezondheid van je kind en de manier waarop hij of zij op volwassenleeftijd relaties aangaat. Kindjes, die zich in de baarmoeder kunnen ontwikkelen zonder (milde) langdurige stress hebben een duidelijk perspectief om gezonder, evenwichtiger en veerkrachtiger in het leven te staan.

zwanger na verlies - Inge Vogelaar
Hi, ik ben Inge!

Therapeut, miskraamcoach en moeder. Net als jij, weet ik hoe verdrietig het is om een kindje te verliezen tijdens de zwangerschap. Ik verloor mijn eerste kindje na een zwangerschap van ruim 22 weken en eindigde mijn derde zwangerschap in een miskraam. En tegen mijn verwachtingen in, vond ik zwanger zijn na verlies zwaar en verwarrend. Naast blijdschap en geluk voelde ik me angstig en gespannen. 

Ik kijk terug op goede begeleiding vanuit het ziekenhuis. Toch is deze begeleiding vooral medisch gericht en miste ik de emotionele begeleiding. Zodat ik leerde hoe ik met al die tegenstrijdige gevoelens en angst kon omgaan. Die ruimte wilde ik opvullen en dus specialiseerde ik me in het begeleiden van vrouwen en hun partner na een miskraam of stilgeboorte. Nu ondersteun ik hen op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad.

Begeleiding tijdens je zwangerschap na een miskraam

Vanuit mijn oefentherapeutische en psychotherapeutische achtergrond kijk ik met een brede blik naar jouw lichamelijke én emotionele welzijn. De inhoud van de begeleiding wordt aangepast aan wat jij nodig hebt. Jouw eerdere verlies krijgt hierin aandacht maar staat niet per se op de voorgrond in dit traject.

Ik kan je in deze spannende tijd begeleiden en leer je hoe je het verloop van je zwangerschap positief kunt beïnvloeden. Ik maak hierbij gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, concrete opdrachten, praktische handvatten en inzichtgevende gesprekken. 

Dit levert begeleiding bij een zwangerschap na een miskraam jou op

N

Het lukt je om verbinding te maken met het kindje dat in jouw buik groeit. Met deze verbinding geef je jouw kindje en jezelf zo’n mooie start.

N

Het lukt je om verbinding te maken met het kindje dat in jouw buik groeit. Met deze verbinding geef je jouw kindje en jezelf zo’n mooie start.

N

Je weet wat voor jou belangrijk is en hoe jij je veilig kunt voelen tijdens deze spannende zwangerschap. Dan kun jij de regie houden deze zwangerschap.

N

Je wordt niet meer overspoeld door angst. Maar leert ermee dealen en je weet wat je kunt doen als angstige momenten toch plotseling toeslaan.

450,-

Zwanger na een miskraam

Traject van 5 sessies

(5 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor een traject van 5 sessies Zwanger na verlies begeleiding. Je investering bedraagt €450,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Een afspraak in de avond is mogelijk. De kosten van het traject in de avonduren bedraagt €525,- inclusief BTW.

Als je gedurende dit traject vragen hebt of je voelt je verdrietig, angstig of onzeker, dan mag je me altijd een berichtje sturen. Ik help je zo snel mogelijk weer op weg.

Alles wat je krijgt bij zwangerschapsbegeleiding na verlies

1 op 1 begeleiding in mijn praktijk of via beeldbellen.

Geen standaard programma maar een traject op maat.

Een geboorteplan waarmee jij de regie houdt tijdens de bevalling.

Verdiepende opdrachten en passende adviezen, aangeboden in een werkboek.

Gedurende het traject mag je me mailen of appen als je vastloopt.

Wil jij vrijblijvend kennismaken?

Misschien vraag je je af of mijn begeleiding iets voor jou is of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat begrijp ik heel goed. Daarom bied ik altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit telefonische consult van 30 minuten, denk ik met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

“We hebben elkaar nooit in ‘het echt’ ontmoet, maar zo voelt het helemaal niet.

Inge, dank je wel voor de fijne begeleiding het afgelopen jaar. Bedankt voor de inzichten die je mij hebt gegeven, dat ik mij gehoord heb gevoeld en zo de verliezen meer een plekje heb kunnen geven. Het is fantastisch dat hij er nu ‘eindelijk’ is en genieten van de goede start die we hebben!”

Yvette

moeder geworden na herhaalde miskramen

Hoi Inge!

“Nogmaals bedankt voor de fijne sessies van vorig jaar. Het heeft me met zoveel meer rust de zwangerschap door geholpen! En nu hebben we onze mooie dochter Elin in onze armen mogen sluiten. Wat een trots en wat een geluk!”

Lisette