Veelgestelde vragen

Voor wie is dit traject?

Het zwanger na verlies begeleidingstraject is voor vrouwen die na (herhaalde) miskramen of verlies later in de zwangerschap opnieuw zwanger zijn. Je leert omgaan met stress, angst en spanning die een volgende zwangerschap vaak met zich meebrengt.

Ik ben ook in behandeling bij een psycholoog, POH-GGZ of medisch maatschappelijk werker. Is het dan ook iets voor mij?

Begeleiding bij mij kan heel goed naast de behandeling van een andere zorgverlener. Zeker als jouw hulpvraag net ergens anders ligt. Wat je je wel moet realiseren is dat zorg of ondersteuning ook te veel kan zijn en je tijd en ruimte mist om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. 

Ik ben nog niet zwanger, is het dan te vroeg om in te stappen?

Het is juist heel verstandig om in te stappen als je graag zwanger wilt worden maar dat nog niet bent. Of als je zwanger wilt worden maar de angst houdt je tegen. Het is heel fijn om vooraf handvatten te hebben die je kunt toepassen voor als je een positieve test in handen hebt.

Kan ik tussendoor vragen stellen?

Gedurende het traject dat 2 á 3 maanden zal duren ben ik via mail of whats app bereikbaar voor al je vragen of als je vastloopt. Wellicht kan ik je op deze manier weer op weg helpen.

Wordt de begeleiding vergoed door de zorgverzekeraar?

Mijn begeleiding wordt (vaak) deels vergoed door de zorgverzekeraar. 

In het onderstaande overzicht kun je zien of jij ook recht hebt op vergoeding.

Vergoedingenoverzicht

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om aan het einde van elke sessie de kosten te voldoen. Je hoeft dan niet het hele bedrag in een keer te betalen. Als je recht hebt op vergoeding vanuit de zorgverzekeraar, werkt het ook op die manier. 

Iets voor jou?

Misschien vraag je je af of mijn begeleiding iets voor jou is of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat begrijp ik heel goed. Daarom bied ik altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit telefonische consult van 30 minuten, denk ik met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

zwanger na verlies kennismakingsgesprek